Lifestyle, natuurlijk gezond!

 

 

                                                                                                                                                                            

                                           

                            Is het zo simpel???

                                         Waarom wij ziek worden!!!!

 

Het belang van enzymen!!! (zijn Bio-katalysatoren)

Al jaren onderbelicht? Vele malen belangrijker dan de tonnen synthetische vitaminen & mineralen die alsmaar aangeprezen worden. Zonder of onvoldoende  enzymen zijn er geen versnelde  en noodzakelijke chemisch  reacties in ons lijf mogelijk en kunnen mineralen & vitaminen dus niet, of alleen zeer vertraagd omgezet worden.

Enzymen sterven  respectievelijk tussen de 40- en 75°C.  (Koken  op 100 °C).
Ons voedsel bevat dus geen enzymen meer.
Ergo: Na ons 40ste levensjaar maakt het lichaam  zelf steeds minder lichaams-eigen enzymen aan, die bedoeld en broodnodig zijn voor celvernieuwing.
Doordat de enzymen in ons voedsel dus vermoerd worden door de bereidingstechnieken wordt het hierdoor ontstane tekort voor de voedselvertering geroofd uit  deze  "lichaams-eigen" enzymen voorraad, waar toch al een tekort is.
Al met al, veroorzaken wij zelf een tekort om onze cellen optimaal en op tijd te kunnen vernieuwen en krijgen dan  later zelf de lasten en misschien zelfs ook wel de zorgverzekerings- rekening gepresenteerd!

Enzymen worden aangevoerd in praktisch al ons (rauwe)-voedsel dat echter merendeels bewerkt en/of verhit wordt. (Bakken-braden-stomen-koken-stoven-grillen-raffineren-pasteuriseren-steriliseren etc.).

 Allemaal bewerkingen bij een temp., hoger dan 75 *C.

Preventieve gezondheidszorg(kosten) voorkomen de vele malen hogere zorgkosten. 

 Wat te doen? Weet U wat te doen? 

Google: johanbo.nl  

Kijk vooral ook:

 http://www.bertvandenbergh.com/het-belang-van-enzymen-in-voeding/

 

                verder 

                            

 

 

Top